Jan 11, 2009

Mesin Soya

Salam buat semua,

Pada 'entry' kali ini saya nak tunjukkan mesin yang saya gunakan bagi memproses hasilan soyakita selama ini. Walaupun mesin pengisar biasa memang ada digunakan, tapi mesin ini lebih memudahkan. Kira 'heavy duty' jugak ni. Jenama Buffalo...



...Di kesempatan ini,marilah kita bersama-sama menadah tangan dan berdoa semoga Allah melindungi saudara-saudara kita di Palestin. Memberi kemenangan kepada Islam dan menghancurkan rejim Zionis dan semua musuh Islam. Amiin...

Wassalam

7 comments:

Sheik said...

patut la heavy duty...kobau (buffalo) rupanya.

canggih!!!

Azhar Othman said...

salam berapa harga mesin tu sekarang. dimana dealer berdekatan di perak. harap saya dapat belajar daripada saudara. tq. contact : azhar201@gmail.com

Soya Kita said...

Salam,

Encik Azhar,

Tahun lepas saya beli mesin tersebutr dengan harga RM1090 (katanya best price tu) dan dapat free gift periuk stanless steel. Saya beli di kedai kek di Bangi.Motor dia guarantee 3 tahun.

Masa saya berkursus soya, Chef kata mesin untuk industri , seperti dalam gambar di blog, boleh dapat dalam RM 800.

Tapi tulah,dia org kata dekat Sabak Bernam/ Sungai Besar (jika tidak silap saya), boleh dibeli.

Insyaallah,apa yang boleh saya kongsikan..takde masalah ...


Stk

rock_redzuan said...

bang soya kita, boleh tak minta saya alamat tepat atau angaran tempat jual mesin soya buffalo dkt bangi tu?

kompleks pkns bangi saya tau,
warta saya tau...

azizi said...

storkist in kedah

azizi said...

boleh saya dapat stokist buffalo di kedah

Keylee Daud said...

salam saudara,mesi ini lagi besar ada tak?..yang kira massive production punya...